Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Ragasztó, lakk, egyéb

Ez a kategória ragasztókat, lakkokat, egyéb makettkiegészítőket tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek a mintapéldányok megalkotásához. Innen elérhetsz maszkolószalagot, aktivátort ragasztóhoz, weathering szivacsokat egyaránt. Bizonyos alapfelszerelések feltétlenül szükségesek az összeállítási procedúrához, illetve a miniatűrök festéséhez. Ilyen például a ragasztó és a célszerszámok, melyekkel gördülékenyen dolgozhatsz.

 

Érdemes már a munkát megelőzően beszerezni az összes alapvető kelléket és kiegészítőt, így semmi sem zavarhat meg a makettezésben. A legjobb, ha a közelben tartod a felszereléseket, ezáltal nem kell keresned őket az egyes részfolyamatok során.


282termék 121
282termék 121

Tökéletes megoldás például, ha úgy alakítod ki a munkaállomásodat, hogy könnyen a kezed ügyébe vehesd az eszközöket. Egy fiókos, polcos tároló kényelmes munkavégzést biztosít. Fontos, hogy kellően tágas legyen, és az ideális fényviszonyokról se feledkezz meg!

 

Ragasztók, lakkok, egyéb kellékek

 

Nálunk, a Modellfutárnál nem csupán ütős példányokat szerezhetsz be, hanem az összeállításukhoz elengedhetetlen eszközöket is! Makettkiegészítők termékkörünkben találod a ragasztókat, lakkokat, maszkolólapokat, aktivátorokat, sőt még weathering szivacsot is, mellyel felviheted a pigmenteket, bemosókat a kívánt területre. 

 

A jobb oldali szűrési rendszer a segítségedre lehet, ahol gyártó, főcsoport és típus alapján szelektálhatsz. Beállíthatod, hogy maszkolót, lakkot, tömítőt, ragasztót, tisztítót keresel. Válogathatsz például AK Interactive, AMMO, Tamiya, Vallejo, Revell, Mr Hobby termékek bőséges kínálatából. 

 

Igen népszerű és gyakran választott felszerelés a Revell makettragasztó, mellyel pontosan, precízen dolgozhatsz. Szintén kelendő a Tamiya Extra Thin ecsetes, illetve a Tamiya Quick Set extra híg és gyors ragasztója. 

 

Nem hiányozhat készletedből tömítő, formázóanyag sem! Például Milliput Standard Epoxy Putty. Lehetőséged van aktivátort is beszerezni pillanatragasztóhoz, ezáltal néhány másodperc alatt erős kötés jön létre. 

 

A makettezés körülményei 

 

A kifogástalan végeredmény érdekében számos alapfeltételnek teljesülnie kell. A gördülékeny, könnyed munka megköveteli a tágas asztalt, a speciális szerszámok és kellékek meglétét. 

 

A helyszín kiválasztásakor törekedj arra, hogy kellően napfényes területet rendezz be alkotórészlegnek. Ezt megoldhatod egy mobilis, állítható lámpával is, ami szintén lényeges a borongósabb napokon. Dönthetsz úgy is, hogy külön szerzel be egy tárolószekrényt, amelyben a hobbid kiegészítőit, alaptartozékait tartod, vagy választasz egy makettezős rendezőt, speciális fiókos, polcos állványt. 

 

Mindenképpen jól szellőző helyiségben dolgozz! Remek megoldás egy festőkabin, így a festékszóróval történő munka még felszabadultabb lehet. Ráadásul a környezetedben található bútorok és textíliák sem szennyeződnek. Amennyiben olyan festékkel dolgozol, amely megköveteli a folyamatos szellőztetést, a kabint rákötheted a szellőzőre, de a védőfelszerelésekről sem szabad megfeledkezned!

 

A makettezés nulladik lépése

 

Már látod magad előtt a tökéletesen megalkotott realisztikus művet? Nincs más dolgod, mint a kosárhoz adni a vágyott példányt és a szükséges kellékeket, mint ragasztó, lakk, festékek. Az alapos előkészület megkönnyíti a munkát. Gondolj csak bele, nincs is annál rosszabb, mint amikor abba kell hagynod az egyes lépéseket, mert hiányzik valami létfontosságú alapanyag. 

 

Szerelkezz fel, és merülj el a csodálatos miniatűrök világában!

Szűrés
Gyártó
Továbbiak
Főcsoport
Továbbiak
Típus
Termék státusza