Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:144 méretarány

Ebben a kategóriában 1:144 méretarányú katonai repülő kínálatunkat találod, melyek igen közkedveltek, hiszen összeállításuk már némi gyakorlatot igényel. Leginkább haladó makettezők számára javasoltak, illetve azoknak, akik szeretik a kihívásokat, és az apróbb alkotóelemekből álló példányokat.

 

Ezek a modellek kisebb alkatrészekből állnak, hiszen nagyobb a kicsinyítés mértéke, vagyis az alkotási folyamat egy haladóbb szintet igényel. A katonai repülők létrehozásával a saját otthonodban teremtheted meg az akkori korszakok nem mindennapi világát. Merülj el bőséges választékunkban, és váltsd valóra régi álmod!


71termék 121
71termék 121

Nálunk, a Modellfutárnál minden praktikus eszközt és kiegészítőt beszerezhetsz, különféle makettfestéket, egyedi effektek megjelenítéséhez való kellékeket. A számodra szimpatikus makett kiválasztása mellett szerszámokat is elérhetsz!

 

1:144 méretarányú katonai repülő választékunk 

 

Katonai repülő kínálatunkban külön kategóriákba gyűjtöttük a más-más méretarányba tartozó modelleket. Ezen az aloldalon kizárólag 1:144-es példányok találhatók, melyek már a haladó termékkört képviselik. Ezek a makettek kisebb alkotóelemekből állnak, összeállításukhoz rutin és gyakorlás szükséges. Bőven rejtenek magukban kihívást. 

 

Régóta vágysz egy komplett katonai repülő gyűjteményre? Nálunk a legjobb helyen jársz! Azt javasoljuk, hogy a kollekciód azonos méretarányú makettekből álljon, ezáltal egységes lesz és mutatós. Amennyiben többfélét is tervezel, azt is megteheted egy vitrin segítségével, ahol akár szintenként elhelyezheted a különféle típusú modelleket. LED világítással még hangulatosabbá varázsolhatod, mellyel lenyűgözheted barátaidat is. 

 

Ezek a repülőmodellek az adott történelmi időszakokba engednek bepillantást. A személyes hobbi mellett ajánljuk őket meglepetésként is. Ezáltal nem csupán egy különleges tárgyat, hanem élményt is ajándékozol. A makettezéssel megismertetni másokat igazán felemelő érzés.

 

Ez az elfoglaltság segít kizökkeni a mindennapi hajtásból, és az egyre szebb végeredmények óriási sikerélménnyel gazdagítanak. 

 

A méretarány jelentősége a makettezésben

 

Általánosságban elmondható, hogy a kezdők inkább a nagyobb méretű modellekkel ismerkednek meg először, melyek összeállítása is egyszerűbb. Ilyenek például az 1:18 méretarányba tartozók. A haladó, rutinos makettezők viszont elég motivációt éreznek magukban ahhoz, hogy jóval bonyolultabb, kisebb elemekből álló példányokat válasszanak. Az 1:144 méretarány modelljei tipikusan nekik javasoltak. 

 

A méretarányban a második szám magasabb értéke jelzi, hogy nagyobb a kicsinyítés mértéke, vagyis kisebb makettet kell megalkotni, melynek az egyes részei is apróbbak. 

 

Ennek ellenére sokan nem a tapasztalati szinthez mérten választanak, hanem a szívük szerint. Fontos szem előtt tartani, hogy a makettezésben gyakorlás kérdése minden, ezért türelmesnek kell lenni. Eleinte az alaplépések minél rutinosabb elsajátítása a cél. Később, gyakorlott makettezőként viszont a festési eljárások és a különféle egyedi effektek megjelenítése kerül a fókuszba. Ahhoz, hogy egyre élethűbb alkotások születhessenek, ismerned kell az adott jármű alkalmazási körülményeit. 

 

A makettezés pozitív hatásai 

 

Mindenkinek szüksége van egy olyan hobbira, amelyben igazán elcsendesedhet, megélheti a kreativitását, és sikerélményre is számíthat. Éppen ilyen a makettezés is, hiszen mindig többre sarkall, egyre realisztikusabb végeredmények elérésére, miközben egy kicsit elfeledteti a hétköznapi problémákat.

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Továbbiak
Termék státusza