Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Katonai jármű

Ezen az oldalon találhatod a nálunk kapható katonai járműveket. Ez a kategória főként abban különbözik a harci járművektől, hogy a hangsúly nem a tankokon, hanem a különféle katonai célra használt járműveken van. Ezeknek a kettő-, négy- vagy hatkerekű, esetleg lánctalpas gépeknek minden korszakból és a háborús nemzetek többségéből is megtalálod a részletgazdag makettjeit.

Általános és különleges járművek többféle méretarány szerint képezhetik a terepasztalod szívét. Ha tehát érdekelnek a háborúkban alkalmazott különféle szárazföldi járművek, akkor jó helyen jársz, csak tekerj lejjebb, és nézz szét választékunkban.


716termék 121
716termék 121

Készletünk több mint hétszáz makettel rendelkezik, így a katonai járműmodellek igen széles skáláját találod meg nálunk. A legtöbb létező ilyen hadigép képviseltetve van ebben a kategóriában.

Katonai járművek: a motoroktól a géppuskaállványos terepjárókig

A makettezés egyik igen fontos alappillére a változatosság. Nincs ez máshogy a katonai jármű részlegnél sem, ugyanis a gyártók igyekeznek a múlt és jelen különféle gépeit minél pontosabban és élethűbben lemásolni.

Az első és második világháború, a közelmúlt, illetve a modern kor katonai haderői is megjelennek egyaránt, legfőképpen különféle páncélozott autók és terepjárók formájában, melyek jelentős részét szállításra alkalmazták. Megjelennek ezek mellett olyan járművek is, melyek a nehéz terepen való közlekedésre nyújtottak meglepő megoldásokat.

Ilyen például az Sd.Kfz.2 Kettenkraftrad, ami egy lánctalpakkal felszerelt motor volt. Ez az ötvözet lehetővé tette, hogy könnyű legyen, de viszonylag magas sebességgel tudjon haladni nehéz terepen is. Szintén igen különleges az RH-8-as szovjet propeller meghajtású szán makettje. Ez a kombináció kifejezetten havas terepre lett kitalálva, és igen látványos modellt ad.

Ezek mellett e különleges rendeltetésű katonai járművek is egy érdekes alkategóriát képviselnek. Itt jelennek meg az olyan gépek, melyeket például tűzoltásra vagy üzemanyag-szállításra használtak a különféle katonaságok.

A méretarányra mindig figyelj!

Minden makett esetében az egyik legmeghatározóbb adat, amit mind a termék dobozán, mind az áruházunk szolgáltatta adatlapon olvashatsz, az a méretarány. Ugyanis, ha egy koherens, összefüggő és egymás mellett jól mutató gyűjteményt vagy pedig egy terepasztalt szeretnél összeállítani, igencsak elütnek egymástól a más méretek alapján készült modellek.

Érdemes előre elhatároznod, hogy mi az a méretarány, ami sem nem túl nagy, se nem túl kicsi a számodra, és az alapján összeválogatni az egyes készleteket. Ha pedig diorámát is szeretnél köré építeni, akkor is fontos, hogy kövesd ezt a számot. Minden egyes figura, növény és épület rendelkezik a saját méretarányával, ami remek útmutató, különösen online vásárlásnál.

Összeállítási feladatok

Ha megszerezted azokat a modelleket, amik igazán megtetszettek, akkor előtted áll a modellezés java; az összerakás és kifestés. Ehhez azonban szükséged lesz kellékekre. Az előbbihez használt legalapvetőbb eszközök a csípőfogó, szike, ragasztó, vágólap és esetleg egy nagyon finom darabka csiszolópapír. Utóbbinál különféle ecsetek és festékek lesznek a segítségedre.

A komplett szettek, melyeket a kezdők számára alakítottak ki, egy ragasztót, ecsetet és festékeket általában tartalmaznak, így ha egyelőre csak belekóstolnál a hobbiba, akkor remek választások lehetnek. Azonban, ha a későbbiekben is maketteznél még, érdemes lehet a hiányzó kiegészítőket külön beszerezni.

Szűrés
Méretarány
Továbbiak
Gyártó
Továbbiak
Típus
Továbbiak
Termék státusza