Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:16 méretarány

Ez a kategória 1:16 méretarányú harci jármű kínálatunkat tartalmazza. A katonai gépek a makettezők körében az egyik legnépszerűbb részterületet jelentik. A különböző korszakok járműveiből szemezgethetsz, a páncélos terepjáróktól kezdve egészen a lánctalpas modellekig 1:16-os méretarányban.

 

Bővítenéd gyűjteményed? Szeretnéd még realisztikusabbá varázsolni a vágyott darabjaidat? Nálunk nem csupán gyönyörű maketteket szerezhetsz be, hanem az összerakásukhoz és festésükhöz való kellékeket, kiegészítőket is. Egyedi effektekkel láthatod el őket, kopásokkal, rozsdafoltokkal, egyedül rajtad áll.


52termék 121
Cikkszám:
TAK-2168
Méretarány:
1:35
Gyártó:
Takom
Rendelhető, szállítás 4-8 munkanap
11 990 Ft
Cikkszám:
TAK-1014
Méretarány:
1:16
Gyártó:
Takom
Rendelhető, szállítás 4-8 munkanap
18 990 Ft
52termék 121

Ezek a makettek változatos történelmi időszakok hangulatát idézik, kedvedre válogathatsz az éppen szimpatikus darabokból. Webáruházunkban megtalálsz első világháborús tankokat és modernebb példányokat egyaránt. 

 

1:16 méretarányú harci jármű választékunk 

 

A páncélozott járművek lélegzetelállító látványt nyújtanak, megidézik az akkori idők világát. Megteremtheted mindezt a nappalidban, csupán egy vitrinre és kitartásra lesz szükséged. Fedezd fel harci járműveink teljes termékkörét: lánctalpas terepjárók, páncélos tankok, katonai dózerek, melyek megalkotása által felejthetetlen élményben lesz részed. 

 

Ebben a kategóriában kizárólag 1:16 méretarányú harci járműveket találsz. A méretarányról annyit mindenképpen érdemes tudnod, hogy minél nagyobb a második szám, annál kisebb a makett mérete. Ezért az 1:16 méretarányba tartozók nagyobbak, míg például az 1:76-osak jóval kisebbek. Kezdő makettezőknek azt szoktuk javasolni, hogy gyűjtemény esetén mindenképpen maradj az egy kategóriába tartozóknál, különben a látványos méretbeli eltérések szemet szúróak lehetnek. 

 

Készíthetsz többféle történelmi korszak szerinti gyűjteményt katonai gépekből. Vegyesen tankokból, lánctalpas terepjárókból, szíved vágya alapján. 

 

A méretarány szerepe 

 

A méretarány azt jelzi, hogy mekkora a kicsinyítés mértéke, ahogyan korábban már írtunk róla, minél nagyobb a második szám, annál kisebb makettről van szó. Az 1:16-os méretarány annyit tesz, hogy ami a maketteden 1 cm, az az eredeti eszközön 16 cm. Ez pedig segítség lehet, hiszen általa kiszámíthatod a modell méretét, amennyiben ismered az eredeti paramétereit. Bizonyos gyártók feltüntetik a dobozon. Minél nagyobb a kicsinyítés mértéke, annál apróbb részegységekkel, alkotóelemekkel kell dolgoznod. 

 

A kezdők eleinte a nagyobb, egyszerűbb példányok összeszerelésével szokták kezdeni. Természetesen egyénfüggő, ha imádod a kihívásokat, vágj bele egy komplexebb, kisebb makett megalkotásába. Gyakorlás kérdése. Idővel kitapasztalod a technikákat, módszereket, és hogy milyen típusú festékekkel tudsz szebb eredményeket elérni. 

 

Hogyan válassz makettet? 

 

Harci járművek terén különösen bőséges a kínálat, így joggal gondolhatsz arra, hogy nehéz a választás. Néhány egyszerű szempont alapján könnyebben dönthetsz. 

 

Elsőként tervezd meg, hogy melyik méretarányba tartozó makettet szeretnéd összeállítani, például az 1:16-osat. Azon belül egyszerűbb, vagyis kevesebb alkatrészből álló modellt, vagy inkább a bonyolultabb, jóval több elemes példány a szimpatikusabb? Az sem elhanyagolandó kérdés, hogy az adott makettnek mennyire egyszerű vagy nehéz a festése. Ami viszont döntő az egész választási folyamatban, hogy melyik katonai jármű áll hozzád legközelebb, melyik testesíti meg régi vágyadat, hogy napi szinten nézegethesd a vitrinedben vagy a könyvespolcodon. 

 

Reméljük, segítettünk a döntésben, és mihamarabb nekilátsz a következő harci gép megépítésének!

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Továbbiak
Típus
Termék státusza