Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Komplett készletek

Ezen az oldalon találhatod komplett készleteinket. Ezek a termékek amellett, hogy egy rendkívül részletgazdag makett elemeit foglalják magukba, annak összeállításához és kifestéséhez legszükségesebb kellékeket is tartalmazzák.

Ha új számodra a hobbi, vagy esetleg kifogyóban van a ragasztód, rád férne egy új ecset, és már a festékeid között is sok az üres tégely, és van olyan készletben kapható modell, ami elnyerte tetszésedet, egy ilyen készlet igazán előnyös. Nézz körül tehát a készletünkben, és találd meg a legjobb kombinációt!


334termék 121
334termék 121

A makettezés egy összetett hobbi, ami az összeállítandó modellek mellett azokat a kellékeket is igényli, amelyekkel az összerakás és a festés is véghez vihető. A komplett szettek pedig mindezt ötvözik.

A komplett készletek előnyei

Ezek a termékek abban különböznek a többi makettől, hogy nem csak a modell elemei és az összerakási útmutató található meg a dobozon belül. Általánosságban ezek a készletek tartalmaznak modellragasztót, egy ecsetet és a dobozon látható festéshez szükséges alapszíneket is.

Ez a kombináció tökéletes lehetőséget ad a hobbi kezdői számára, hogy a legfontosabb hozzávalókat magával a modellel együtt tudják beszerezni. Azonban bizonyos esetekben akár a makettezés veteránjai számára sem rossz ötlet.

Ragasztó mindig kell, az extra ecset is jól jöhet, és ha talál az ember egy olyan csomagot, ami pontosan olyan színek kombinációjával van feltöltve, mint amikre szüksége van, ráadásul maga a modell is tetszetős, az remek üzletet jelent.

Természetesen azonban a komplett szettek tartalmazta kellékeken túl számos más kiegészítőre is szükséged lesz, ha komolyabban folytatni szeretnéd a hobbit. Ennek ellenére remek kiindulópontot nyújtanak.

Változatos modellek

A komplett készletek nincsenek egy bizonyos modelltípusra fókuszálva. Lényegében a teljes elérhető skála egyfajta kivonatát képviselik, több makettel minden kategóriából. Természetesen, ahogyan ez az önálló készletek esetében is igaz, a legnépesebb csoportot a harci járművek és különféle autók teszik ki.

Tankok, katonai terepjárók, sportautók és személygépjárművek számos példányát találod meg ilyen formában. Azonban, ha inkább az utasszállítók vagy vadászrepülők, esetleg a hajók érdekelnek jobban, akkor is megtalálod, amit keresel.

Sőt, a hobbi különlegesebb szegmenséből is megjelenik itt néhány készlet. Ilyen például az Apolló űrsikló holdraszálláshoz használt modulja, melynek részletgazdag replikája mellé az eredeti színeknek megfelelő festékeket is csomagolják.

Ha pedig kevésbé érdekelnek a valóságban megtalálható járművek másolatai, számos, a Star Wars világából származó modell is kapható ilyen készletben.

Ami még makettezéshez kellhet

Ahogyan pedig említettük, ezek a készletek inkább egy alapot adnak, mintsem egy átfogó szerszámosdobozt. Ha a későbbiekben még tervezel modellezni, vagy pedig szeretnéd, hogy ez az első makett a lehető legtökéletesebben sikerüljön, érdemes még egy pár dolgot beszerezned.

A vágólap segít abban, hogy az asztal, amin dolgozol ne sérüljön, ne legyen ragasztós vagy festékes. Egy kis csípőfogó segítségével jóval könnyebben tudod az öntvényből kivágni az egyes elemeket, míg szike segítségével a nemkívánatos kitüremkedéseket is el tudod távolítani.

Ecsetből is a legjobb, ha legalább háromféléd van. A készletekben található egy nagyjából közepes méretű darab, de a nagy felületek lekenésének leegyszerűsítéséhez, valamint az apró részletek megfelelő kifestéséhez szükséged lesz egy nagyobb és egy rendkívül apró fejjel rendelkező ecsetre is.

Szűrés
Méretarány
Továbbiak
Gyártó
Továbbiak
Típus
Továbbiak
Termék státusza