Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

MRP

Ebben a kategóriában MRP festékeinket találod. Itt MRP lacquer festékeket, alapozókat, valamint lakkokat, hígítókat is beszerezhetsz. A lacquer festékek magas minőségű, oldószer alapú makettfestékek, melyek kifejezetten festékszórós használathoz lettek fejlesztve. A makettezés során a festés fázisa az, amelyben életre kelted a gondosan összeállított modelled. 

 

A festékek mellett az alapozók is lényeges elemei a precíz munkának. Az alapozók pigmentszerkezete jóval testesebb. Az alapozás segít felderíteni az apróbb hibákat is, melyek az összeállítás során nem voltak láthatók.

Fedezd fel MRP festékeink bőséges kínálatát, és alkoss szebbnél szebb maketteket! Egy katonai repülőnél vagy harci járműnél különösen fontos, hogy az eredeti jármű életszerű jegyeit is magán viselje. Ezek létrehozásához megfelelő alapanyagok szükségesek. 

 

MRP festékek széles választéka 

 

Webáruházunk makettfestékek termékkörében márkák szerint csoportosítva találsz más-más festéket, például oldószer alapú festékeket, melyek festékszóróval történő munkához javasoltak. Az MRP termékcsalád magas minőséget képvisel, a festékekhez speciális hígítókat és alapozókat is beszerezhetsz. 

 

MRP lacquer festékek 30 ml-es kiszerelésben rendelhetők, vegyes színvilágból szemezgethetsz, például orange metalic, blue metalic, luminous red. MRP Green festékünk például különféle helikopter modellekhez javasoltak. 

 

A festékek csoportja mellett mindenképpen fusd át alapozó és hígító kínálatunkat is! 

 

A gyártók többsége a festékszóró irányvonalat preferálja, és az alapján fejleszt festékeket, melyekhez hígító alkalmazása is szükséges. Érdemes ugyanabba a márkacsaládba tartozó hígítót választani adott festékhez. 

 

A festékek kiválasztásánál mindig gondold át a valóságbeli jármű életútját, és azt, hogy milyen környezeti hatások érik a használat során. Így megtervezheted a későbbiekben a különleges effekteket is. Egy harci járműnél például a kopásokat, leverődéseket. 

 

Makettfestés kellékei 

 

Ahhoz, hogy egyre szebb eredményekkel büszkélkedhess, érdemes alaposan begyakorolnod a festés alaplépéseit. Nyugodtan kísérletezz tejfölöspohár vagy tusfürdősflakon segítségével. Ezeken túl fontos az is, hogy minden alapvető kellék és kiegészítő a birtokodban legyen. 

 

Alakíts ki egy munkaállomást, ahol kényelmesen dolgozhatsz. Remek megoldás például egy festőkabin is, ahol gördülékenyen és környezetkímélő módon gyakorolhatod a festékszóróval való színezést. Ezáltal megóvhatod a bútoraidat, és önfeledten festhetsz.

 

A megfelelő festékek kiválasztása mellett szerezz be alapozókat és hígítókat is!

 

Az MRP oldószer alapú festékek hígítás mellett alkalmazandók festékszóróval. 

 

Hogyan válaszd ki a helyes színt?

 

Azt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy nem létezik színhelyes szín, ezért a leginkább hasonlót érdemes kiválasztanod, az adott jármű fotója alapján leginkább passzolót. A harci járműveknél, katonai repülőknél javarészt a zöld és barna különféle árnyalatai dominálnak. Egy kis eredetkutatás segíthet, illetve a gyártó ajánlásai. 

 

A makettek összeállítási rajzánál általában egy festékkód is található, ami plusz segítséget jelent. Teljes mértékben azonban nem lehet egyforma az eredeti jármű és a makett színe, de már azzal is rengeteget teszel a helyes szín érdekében, ha a gyártó ajánlását, a festékkódot, valamint a jármű eredetét is figyelembe veszed. 

 

Kísérletezz, és ismerj meg többféle festési módot és makettfestéket egyaránt!