Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Makett

Makett

Ezen az oldalon találhatod rendkívül gazdag kínálatunkat makettekből, valamint az összeépítésükhöz és festésükhöz használt kellékeket. A Modellfutárnál mi mind élünk-halunk a makettezésért, ezért biztosra veheted, hogy nálunk kizárólag a legjobb minőségű termékeket találhatod meg.

Webáruházunkban meglelhetsz mindent a harci járművektől a sportautókon át egészen a dioráma kiegészítőkig. Akár kezdő vagy, akár veterán, a mi makettjeink között garantáltan van olyan darab, ami megfelelő kihívást jelent. Nézz tehát körül a különböző kategóriák között, válaszd ki a neked legjobban tetsző modellt, és az összeállításhoz szükséges kellékeket se felejtsd el!

A nálunk kapható makettek egy hihetetlenül széles skálát fednek le. Nem csak járműtípusokról beszélünk itt, hanem korszakokról is, beleértve a távoli jövő sci-fi űrhajóit. A makettezés a legkülönfélébb érdeklődési körökkel rendelkező embereket vonzza magához, ami meg is látszik a modellek sokszínűségében.


A polgári repülőktől a katonai tengeralattjárókig


A legtöbben azért kezdünk el makettezni, mert egy bizonyos jármű vagy egy meghatározott történelmi korszak esztétikája megragad minket. Ez vezet az első megvett modellhez, amit általában számos másik követ.
Mivel azonban az ízlések emberről emberre változnak, a makettgyártók igyekeznek lefedni minden kategóriát. Talán az egyik legnépszerűbb modelltípus a különféle katonai járműveket fedi le. Beszélhetünk itt tankokról, terepjárókról, lövegekről, helikopterekről, repülőgépekről, hajókról és tengeralattjárókról.
Különösen az első vagy második világháborús korszak járművei ragadják meg a hobbiban jártasok képzeletét. Ez pedig nem csak annak tudható be, hogy két rendkívül érdekes történelmi időszakról beszélünk, de a modellek kinézete és a potenciálisan felépíthető terepasztalok is nagy szerepet játszanak.
Azonban vannak, akik inkább a hétköznapi, polgári járművek világába vetnék bele magukat, és ha terepasztalt csinálnak is, inkább egy várost vagy mezőgazdasági látképet szeretnének összeállítani. Természetesen nekik sem kell nélkülözni, hiszen ezek a makettek is igen nagy választékban kaphatóak.
Ide tartoznak a polgári repülők, vonatok és villamosok, hajók, motorok, autók, kamionok és munkagépek. Ezek szintén több méretarányban, illetve különféle korszakoknak megfelelően is összegyűjthetőek. Ezek önállóan kiválóan mutatnak egy gyűjtemény részeként, azonban egy terepasztal esetében számos más kellékre is szükséged lesz!


Kiegészítő elemek


Ahhoz, hogy a terepasztal a lehető legteljesebb képet adja, mindenképpen szükséged lesz dioráma elemekre. Ezeket alkalmazhatod kisebb jelenetek megörökítésére önálló elemként vagy egy nagyobb összkép kiegészítéseként.
A lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Mind modern, mind világháborús utcarészletek, épületek, kerítések megtalálhatóak ebben a kategóriában, de egyszerű kukák, hirdetőtáblák, konténerek vagy éppen apró koponyák is előfordulnak. Attól függően, hogy pontosan mit tervezel, a katalógus végigböngészése biztosan remek ötleteket fog adni.
Azonban egy jelenet vagy terepasztal sem teljes emberek vagy éppen állatok nélkül. A zebrán átkelő gyalogosok, a löveget töltő katonák, illetve a legelésző bárányok sokat dobnak a végeredmény összképén.


Makett összerakása és festése


Függetlenül attól, hogy pontosan milyen makettet vettél, az összerakáshoz és festéshez mindenképpen szükséged lesz kellékekre. Nálunk kaphatsz komplett készleteket is, melyek a legnélkülözhetetlenebb szerszámokat és színeket tartalmazzák.
Ugyan ezek tökéletesen elegendőek azok számára, akik éppen csak belekóstolnak a hobbiba, még a kezdők számára is ajánlatos körülnézni a festékek és kiegészítők között, hogy egy hasznos eszközt se kelljen nélkülözniük makettezés közben.