Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.
Blog

Pöttyök, kockák – CADA építő játék

2023.05.22 21:16
Pöttyök, kockák – CADA építő játék

Anno amikor még kölyök voltam igen korlátozottan lehetett hozzájutni a Dán játékgyártó termékeihez, hiszen volt itt vasfüggöny, meg ilyen szamárságok. De, már akkoriban is voltak „pótlékok”, amely nagyon hasonlóan működtek. Namost a CADA nem ilyen. Hasonló. Igen. De semmiképpen nem pótlék. Egyedi tervezés, saját szabadalmak és nagyon izgalmas készletek várnak ránk.

Amikor februárban meglátogattuk a Nürnbergi játék kiállítást, a rengeteg agyeldobós dolog közül nekem nagyon megtetszett a CADA cég építő játékai. Volt ott mindenféle, ami csak érdekelheti a téma szerelmeseit, kezdve az egyszerűtől a nagyon bonyolultig. Miközben beszélgettünk kezembe nyomtak egy promóciós csomagot, amely a Fantasma Sports Car motorját tartalmazta. Amelyben még a dugattyúk is olyan sorrendben mozogtak, ahogy az kell. A fiam rögtön össze is rakta és nagyon megtetszett neki. Nosza, itt a szülinapod, mit szeretnél?

Miután átnyálazta a lehetőségeket, rábökött a T-90-es harci járműre. Rögtön le is rendeltük, de azért csak vettem mellé egy Jeep-szerűséget, lévén az távirányítós.

Bizony. A CADA komolyabb készleti akár motorral és távirányító rendszerrel is építhetők, vagy ha nincs alapból benne, bizonyos esetekben külön megrendelhetők.  Akár a klasszikus rádió-távirányítós kontrollerrel, egyes modelljei akár mobilról is vezérelhető.  

A T-90-es egy aránylag egyszerű készletnek számít, ahogy néztem. Van nála bonyolultabb, van nála egyszerűbb.

 

A srácom a szülinapjára kapta a készletet és rögtön neki is állt. Reggel 9-kor nekiállt (ült) és este 10 körül befejezte. Azért ez nem semmi. Még vacsorázni is elfelejtett. Ami nagy szó.

Fiam elmondása alapján az építéssel semmi nehézség nem volt. Egy dolog zavarta csak, hogy aránylag sok alkatrészt helyeztek egy-egy zacskóba, amelyeket megszámoztak a lépések alapján. Kicsit sok volt az építési lépés és kevés a zacskó, így elég sokat kellett „turkálni”. De hát ez is része a tevékenységnek, nem?

Én nagyon örültem neki, hogy így lefoglalta és annak is, hogy sikerült örömet szereznem neki.

És hogy kinek ajánljuk? Bárkinek, akit érdekelnek az építő játékok. Természetesen figyelni kell, hogy itt is vannak nagyon apró alkatrészek, így talán a kisgyerekeknek (6 év alatt) nem ajánlott.

Egy gyors videó az építésről. Nem láttuk értelmét a műfajhoz tartozó hosszú több órás építős videónak. Így is látszik, aminek látszani kell.

 

 

A CADA termékeket ide kattintva érhetitek el

A fiam tapasztalatai után itt az idő, hogy én is nekiálljak a távirányítós terepjárónak. Arról is készül videó, a Youtube csatornámon megtaláljátok majd.

Addig is kövesd kérlek a Facebook oldalunkat, hogy mihamarabb értesülhess az akciókról, újdonságokról.

Hasonló, igazán ismeretterjesztő, oktató anyagokért, kérlek olvasd végig a Blog oldalunkat.