Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.
Blog

Ha rendet akarsz - Hobby Zone tároló rendszer

2022.06.17 19:27
Ha rendet akarsz - Hobby Zone tároló rendszer

Mindenkinél eljön az a pillanat, amikor már megunja az átláthatatlan káoszt a makettezős asztalon. Olyankor nekiáll és ilyen-olyan barkácsboltból beszerez magának ilyen-olyan tároló rendszereket, mondván, így majd organizálva lesz az asztal. Aztán nem. Aztán átalakítja, káromkodik, hogy az ecsetek nem férnek el, stb. De van erre is egy tök jó megoldás, amelyet most nagy örömmel mutatunk be nektek.

A Hobby Zone egy lengyel cég, amely 2012-ben alakult. HDF és MDF alapanyagokból dolgoznak – kb ilyenek az IKEA bútorok is. Igazából sokkal többet nem is érdemes erre áldozni, nézzük a lényeget.

 

A Hobby Zone a moduláris rendszerének köszönheti a népszerűségét. Úgy alakították ki a termékeiket, hogy bárki a saját ízlése és igényei szerint készíthesse el azt a tárolórendszert, amely segíti a kreatív hobbijában, vagy éppen munkájában. Kicsi, közepes, nagy, óriási, amit csak akarsz. Sokpolcos, tárolós, zárt, nyitott, festéktartós, ecsettartós, bármi lehet.

Természetesen tovább fejlődtek és most már specifikus dolgokat is készítenek, mondjuk a hajóépítők számára.

 

A rendszerünk megtervezése igényel némi előkészülést. Tudni kell, mekkora felületünk van. Szerencsére a termékek pontos dimenziói megtalálhatóak, így elég gyorsan meg tudjuk tervezni a saját rendszerünket.

 

Jómagam 2016-ban építettem meg a saját kis kuckómat, ám most hogy átrendezés alatt áll az egész életem, rájöttem, hogy mindenképpen upgradelni kell a kis dolgozósarkomat.

És hogy miért?

Hát ezért;

 

 

Megőrülök. Minden útban van, keresgélni kell, pakolgatni a festékeket. Ugyanis az én munkamódszerem, hogy minden az adott lépéshez szükséges anyagot kikészítek magam mellé. Van amikor többet is mint amit használni akarok. Inkább legyen ott és ne használjam, mint hogy kelljen, de ne találjam meg elsőre.

Mert engem, például, nagyon kizökkent, ha minden festékért, egyéb lötyiért fel kell állnom, kikeresnem, leülni, afenében ez nem jó, megint felállni, kikeresni, stb. Szóval én odarakok magam köré mindent. És ez a kép még eléggé szofisztikált …

Szóval bővítek. Egy festéktároló polccal. Felteszem a sarokba. Ha éppen készítek valami – mondjuk rozsdát, akkor felállok, kiszedek mindent, felteszem a kis polcra és jeee … kéznél van minden, rendezetten és még helyem is maradt.

Ugye milyen másképp néz ki minden? (igen, lila a fal. Majd lesz festés is.) És milyen szépen igazodik az alatta lévő rendszerhez. Egyszerűen imádom. 

 

A kis sarokpolcot nem volt nehéz összerakni. A készletben lévő összerakási útmutató eléggé egyértelmű. A részek összeillesztéséhez én Palmatex univerzális erős ragasztót használtam, de bármilyen faragasztó megteszi.  

 

Előszőr a két oldalfalat raktam fel.

 

Majd felkerültek a polcok.

 

És a legvégén a hátfal.

 

Miért a legvégén? Mert nekem így jött ki és mert a polcokat be kell tolni a helyükre, ergo mindegyik ilyen tolásnál valószínűleg kiborítottam volna a hátlapot.

A csomagban van négy kis mágnes. Amik azért elég bivalyok. Ezek azt a célt szolgálják, hogy a moduláris rendszert egymáshoz „kapcsolja”. Tényleg jó erejük van.

Az biztos, hogy a Hobby Zone rendszerező megkönnyíti az életét az embernek. Ha megszokod, automatikusan nyúlsz a fiók felé, amiben azok a dolgok vannak, amire neked szükséged van.

 

Nézzük az én rendszeremet. Amúgy konkrétan bármire lehet használni egy-egy tárolót, nem csak arra amit én mutatok. Nekem így kényelmes.

Dymo szalagok - panelkarcoláshoz nagyon jó segítség. 

 

Drótok, huzalok, mindenféle ilyesmi. Szépen egy helyen a harisnyaszáltól a 0.01-es rézhuzalon keresztül, az 1.35-ös sodrott vontatókábelig. 

 

Maszkoló szalagok. Mindenféle. 

 

Ide belefért minden "putty"

 

Hármas tároló. 

 

Mindenféle csiszoló eszközök.

 

Rozsdamentes acélgolyók, a festékekebe, sminkaplikátorok - tudjátok milyen jó pigmentek felhordására? Van még pár nyesedék, az ilyen mindenféle tároló. 

 

Fúró, vágó, fűrészelő eszközök. 

 

Szerszámok, csipeszek, ecsetek, minden mennyiségben. A bal oldalon a jó ecsetek, a jobb oldalon a dzsuvázós ecsetek. Álltalában azok már a végüket járják. 

 

Ebben a folyamatban lévő építések egy-egy darabja látható. Na ja, van pár makett amit be kellene fejezni. A többi tárolóban mindenféle apróság található. 

 

Alapvetően még mindig jöhetne pár egység – majd jönni is fog. Véget nem érő folyamat lesz.

 

Az egyik legklasszabb – szerintem – viszont a festéktároló rendszer. Ebből még nincs nekem, mert egyenlőre még nem tudom hova fogom tenni, meg hogy. Ugye … tervezzünk előre. És nem látom még át.

 

Mindenesetre hasznos dolog. Bár a zseni átlát a káoszon, azért nem árt, ha tudjuk mi hol van.

 

Szóval tervezésre fel.  

Addig is kövesd kérlek a Facebook oldalunkat, hogy mihamarabb értesülhess az akciókról, újdonságokról.

Hasonló, igazán ismeretterjesztő, oktató anyagokért, kérlek olvasd végig a Blog oldalunkat.