Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.
Blog

Véradásra fel

2022.08.09 08:42
Véradásra fel

A Modellfutár csapata mindig is élen járt a közösségi tevékenységekben. Többször támogattunk már makettezéssel kapcsolatos rendezvényeket, olykor személyesen is makettezőket, illetve a makettezéssel kapcsolatos kezdeményezéseket is. Azonban cégünk elkötelezett a társadalmi szerepvállalás egyéb formái mellett is, mint például a véradás. Most már kijelenthetjük azt, hogy munkatársaink hagyományosan részt vesznek egy-egy véradáson. És ezt a hagyományt sokáig szeretnénk ápolni.

Ezen gondolatok mentén szeretnénk Téged is véradásra buzdítani. Ezen bejegyzésünk célja az, hogy lelkes közösségünk figyelmét felhívjuk a véradás fontosságára.

Neked egy óra, neki az élete.

 

A tudomány jelenlegi állás a szerint a vér semmivel sem helyettesíthető, mesterségesen nem állítható elő és csak véradással pótolható.

A betegek részére létfontosságú a rendszeres és folyamatos vérutánpótlás, akár műtétekről, akár gyógykezelésekről van szó.

A bejegyzés 2022. augusztusában íródok.

A nyári időszakban, főleg augusztusban még nagyobb szükség van a véradókra, mint álltalában. Ilyenkor a szabadságolások, utazások ugyanúgy kihatnak a készletekre, mint minden egyéb munkavégzésre. A vérkészítmények egyes elemeit nem lehet sokáig tárolni, így nagyon fontos, hogy mindig friss utánpótlással rendelkezzünk.

És az a legszebb, hogy ebben Te is segíthetsz. Csupán annyit kell tenned, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat oldalán megnézed, a közeledben hol lesz a jövőben véradás. Ha van egy órád, elmúltál 18 éves, de nem vagy idősebb 65-nél, legalább 50 kiló testsúllyal rendelkezel és egészségesnek érzed magad, akkor tedd meg te is azt, hogy segítesz embertársainkon.

 

Legutóbbi véradásunk.

 

 

A legszebb érzés az, amikor megkapod az SMS-t és tudod, hogy segítettél valakin.

A Modellfutár csapata, elkötelezte magát a társadalmi szerepvállalás ezen formája mellet, de mindannyian önkéntes alapon, saját felelősségünkre veszünk részt a véradásban. 

Kérünk mindenkit, hogy csak akkor menjen vért adni, ha biztos magában és ha önként vállalja. Felhívásunk elsősorban figyelemfelkeltés. 

Üdvözlettel;

Lakatos Balázs
tulajdonos