Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Fotómaratás

Ebben a kategóriában a fotómaratáshoz kapcsolódó termékkörünket találod, ahonnan beszerezhetsz repülőhöz, harci járműhöz, hajóhoz és autóhoz való kiegészítőt is. Általuk feljavíthatod legkedvesebb makettjeidet. Válogass bőséges választékunkból, többféle méretarány szerint!

 

A fotómaratott kiegészítők végtelen tárháza vár, melyekkel még élethűbb miniatűröket hozhatsz létre. Repülők esetében például a kabin, harci gépeknél pedig a kívül rögzített felszerelések javítására szolgálnak. A feljavítás során egészen új irányvonalát ismerheted meg a makettezésnek. A gyanta kiegészítők körében komplett szerkezeti egységek is fellelhetők. 

A legtöbb makettező idővel eljut arra a szintre, amikor már nem elégszik meg az általa gondosan elkészített példánnyal, hanem még részletesebb, még élethűbb darabot alkotna. A haladó szint legismertebb eszközei a feljavító tartozékok, fotómaratott kellékek, műgyanta kiegészítők. 

 

Fotómaratás termékpalettánk 

 

Ismerd meg fotómaratás fém kiegészítők kategóriánk bőséges kínálatát, ahonnan repülőkhöz, autókhoz, hajókhoz és harci járművekhez szerezhetsz be különféle alkatrészeket és kellékeket maketted feljavításához. Külön csoportokba gyűjtöttük termékeinket a könnyebb eligazodás érdekében, ezáltal villámgyorsan kiválaszthatod az éppen szükséges elemet. 

 

A repülőhöz való fotómaratott kiegészítők csoportjában többféle méretarány szerint válogathatsz. Például 1:48-as, 1:72-es méretarányba tartozókhoz igen bőséges a felhozatal. Természetesen harci gépek, autók, hajók esetében is igényeid szerint válogathatsz. A jobb oldalon lévő szűrőrendszerünk segítségével méretarány, gyártó alapján is szelektálhatsz. 

 

Ezek a maketteszközök tipikusan a haladók körében népszerűek, amikor a cél nem csupán egy szépen összeállított példány, hanem egy teljesen élethű, részletgazdag másolat. Gondolj csak bele, hogy repülő esetében egy valósághű kabin, vagy lánctalpas tank esetében egy aprólékosabban kidolgozott külső felszerelés mennyit emel realisztikusság tekintetében. 

 

A feljavítás körülményei és praktikus eszközei

 

Fontos kiemelnünk, hogy akkor érdemes belevágni bármiféle javításba, ha már kellő rutint szereztél a makettek összeállításában, és ezeket a lépéseket már rutinosan végzed. 

 

Az utóbbi évtizedben számos kiegészítő elérhetővé vált, melyek megkönnyítik a hobbi szerelmeseinek az életét. A minél élethűbb tartozékok megalkotásával a valóban realisztikus darabok létrehozása jóval egyszerűbbé vált. Kétségtelen azonban, hogy alkalmazásuk igényel tapasztalatot és rutint. 

 

A fotómaratás során az egyes alkotóelemek 3D-s kinézetét lebontják két dimenziósra, majd ennek készítik el a speciális nyomtatott rajzát, amelyet rányomtatnak egy fém lapra, sárgarézre. Ezt úgy érdemes elképzelni, mintha egy pajzs készülne a rézlemez fölé. A vegyszeres eljárásokkal pedig feloldják a rézlemez azon részeit, amelyek nem rendelkeznek efféle pajzzsal. Ezáltal a minta kirajzolódhat, melyet a pajzs véd. A fotómaratott alkatrészek között fellelhetők előre festett példányok is. 

 

Műgyanta kellékek 

 

A redők, a ráncok és a bonyolultabb szerkezeti elemek is megmutathatók a műgyanta kiegészítők révén. Ilyen esetben a mesterdarabról egy negatív szilikonforma készülhet, amelybe a műgyanta önthető. 

 

Mindenképpen fusd át teljes maratás termékkörünket, és válogass kedvedre makettkiegészítőink vegyes választékából! A még élethűbb hasonmások létrehozásához mindent beszerezhetsz webáruházunkból!