Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:35 méretarány

Ebben a kategóriában 1:35 méretarányú harci jármű választékunkat találod. A katonai járművek a makettezés legközkedveltebb területét képezik. A legkülönfélébb történelmi időszakok harci gépeiből válogathatsz, páncélozott terepjárókat, lánctalpas tankokat egyaránt rendelhetsz. Ezek a modellek 1:35 méretarányúak.

Gondolkodtál már azon, hogy kibővíted régi gyűjteményed? Esetleg újat hoznál létre? Webáruházunkban szebbnél szebb maketteket és a megalkotásukhoz szükséges szerszámokat, kiegészítőket is beszerezhetsz. Emellett festékek bőséges palettájából is szemezgethetsz.


1816termék 121
ÚJ
Cikkszám:
TAK-2184
Méretarány:
1:35
Gyártó:
Takom
Raktáron, szállítás 1-2 munkanap
10 890 Ft
ÚJ
Cikkszám:
HB80155
Méretarány:
1:35
Gyártó:
Hobby Boss
Raktáron, szállítás 1-2 munkanap
11 190 Ft
1816termék 121

Ezek a különleges makettek a régi történelmi idők hangulatát keltik életre, egyedül a képzeleteden múlik, hogy mennyire alkotod őket realisztikussá. Egyedi hatásokkal láthatod el őket, rozsdafoltokkal, kopásokkal, leverődésekkel.

1:35 méretarányú harci jármű kínálatunk

A páncélos, lánctalpas járművek a világháborús időket idézik. Mindez a tiéd lehet, a saját nappalidban is megteremtheted az akkori történelmi idők hangulatát. A tökéletes gyűjteményhez már csak egy vitrin kell, melyben pormentesen tárolhatod féltve őrzött makettjeidet.

Merülj el harci jármű modelljeink teljes termékkörében, és szerezd be az összes szimpatikus példányt! Lánctalpas terepjárót, páncélozott tankokat, amelyiket csak szeretnéd! Amit biztosan tudunk, hogy a megalkotásuk során nem mindennapi élményben lesz részed.

Ez a kategória 1:35 méretarányú katonai járműveket tartalmaz. A méretaránnyal kapcsolatban lényeges tudnivaló, hogy minél nagyobb a második száma, annál kisebb makettekről van szó. Például az 1:35 méretarányú makett nagyobb, mint az 1:76-os, mely sokkal kisebb méretű.

Amennyiben még kezdő vagy, és csak most ismerkedsz a makettezéssel, fontos, hogy gyűjtemény esetén maradj az azonos méretarányú példányoknál. Enélkül a méretbeli különbözőségek zavaróan hatnak majd a kollekciódnál. Készíthetsz viszont többféle gyűjteményt is, változó történelmi korszakokból való járművekből.

A méretarány jelentősége

A méretarány megmutatja a kicsinyítés mértékét, tehát minél nagyobb a második szám, annál kisebb a makett, így például az 1:35 méretarány szerint, ami a modelleden 1 cm, az eredeti eszköz esetében 35 cm. Ez a tudás a segítségedre lehet, hogy kiszámíthasd a makett méretét, ehhez viszont az eredeti méreteivel is tisztában kell lenned. Egyes gyártók feltüntetik a csomagoláson, mások nem. Szintén lényeges információ, hogy minél nagyobb a kicsinyítés mértéke, annál kisebb alkotóelemeket kell összeraknod.

Általános szabályként elmondható, hogy a kezdők inkább a nagyobb méretű, kevésbé bonyolult makettekkel kezdenek, míg egy haladó a komplexebbet, aprólékosabbat preferálja. Persze választhatsz rögtön egy bonyolultat is, ha úgy véled, hogy jobban kedveled a nehezebb szintet. Kellő gyakorlat után már egyre realisztikusabb alkotások születnek.

Hogyan válaszd ki legújabb maketted? 

Katonai gépekből, harci járművekből rendkívül széles a választék, jogosan gondolod, hogy nem könnyű választani közülük. Az alábbi szempontok a segítségedre lehetnek.

Először határozd meg, hogy milyen méretarányú modellt szeretnél összerakni, például 1:35-ös méretarányba tartozót. Emellett azt is fontos eldöntened, hogy könnyebben összeállítható, kevesebb alkotóelemmel rendelkező példányt vagy komplexebb darabot raknál inkább össze.

Szintén lényeges, hogy a választott makettnek a színezése mennyire bonyolult.

A legfőbb pedig, hogy melyik katonai jármű a legszimpatikusabb számodra, melyikre vágysz régóta?

Válaszd azt, amelyikben napi szinten gyönyörködnél!

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Továbbiak
Típus
Továbbiak
Termék státusza