Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Harci jármű

Ezen az oldalon találhatod a harci járműveket. A katonai gépek képviselik hosszú ideje a makettezés egyik legnépszerűbb ágát. Ezek a változatos járművek különféle korszakokból származnak, és az egyszerű páncélozott terepjáróktól egészen a mobilis légvédelmi rakétakilövőkig terjednek.

Webáruházunkban rengeteg méretarányban értékesítünk modelleket, így biztos lehetsz abban, hogy a saját gyűjteményedet nálunk bővítheted. A makettek összeszereléséhez és kifestéséhez is minden hozzávalót árulunk, így minden kényelmesen, egy helyen kapható. Ha tehát újabb harci jármű után nézel, vagy ez lenne az első kóstolód a hobbiból, válaszd ki a legszimpatikusabb méretarányt, és válogass bátran!

A harci járművek nem véletlenül képviselnek ilyen népes kategóriát. Ez alá az ágazat alá ugyanis igen változatos makettek tartoznak, ráadásul változatos történelmi időszakokból.

Harci járművek széles skálája

A háborús katonai gépek vonzereje részben abban rejlik, hogy milyen változatos képet adnak, részben pedig abban, hogy igazán különleges diorámákat lehet velük berendezni. Természetesen ahány ember, annyi ok, hogy miért tetszetős ez a kategória, de ezt a két tényezőt nehéz vitatni.

Készletünkön az első világháborús, kezdetlegesebb páncélozott járművektől egészen a modern idők legkifinomultabb tankjaiig minden megtalálható. A legnépesebb tábort a második világháborúban bevetett gépek jelentik, de egyik időszakból sincs hiány.

Ennek a széles skálának köszönhető igazán, hogy egy-egy gyűjtemény vagy terepasztal milyen változatos képet adhat, nem is beszélve arról, hogy látványossá teszi a különböző haderők mérnökeinek eltérő megoldásait.

Rengeteg makett különféle tankokat mutat be, nem véletlenül, hiszen ezek a páncélozott monstrumok igen ikonikus látványt nyújtanak. Azonban a kevéssé ismert hadászati eszközöket is megtalálod nálunk, mint az Sd.Kfz 10 Zugkraftwagen 1t lánctalpas terepjárót vagy különféle katonai dózereket, vontatókat és darukat.

Ha pedig diorámát készülsz összerakni a modellek segítségével, webáruházunkban megtalálsz minden ahhoz szükséges kelléket, beleértve épületszegmenseket, emberfigurákat, növényzetet vagy épp ládákat.

Figyelj a méretarányra!

A Modellfutár nem véletlenül különíti el az egyes harci járműveket méretarány szerint. Az egyik legnagyobb baki, amit az ember elkövethet modellezésnél, az az, hogy keveri a méreteket. Az emberi szem számára nagyon feltűnő, ha eltérések vannak a méretarányban, még akkor is, ha viszonylag apró a különbség.

Ha tehát már letetted a voksodat egy bizonyos méret mellett, akkor érdemes attól nem eltérni, még akkor sem, ha nem készülsz diorámába foglalni a maketteket, mivel akár egy gyűjtemény esetében is zavaró lehet.

Jelenleg 6 méretarányban találsz nálunk maketteket, melyek közül az 1:72-es, illetve az 1:35-ös a legnépszerűbb és legtöbb modellt tartalmazó. Minél nagyobb a második szám, annál kisebb a makett, tehát az 1:35 a viszonylag nagyobbat, míg az 1:72 az egyik legkisebb méretarányt képviseli.

A makett elkészítése

A makettezés egyik alappillére a modell összeállításának és kifestésének élvezete. Azonban ez egy aprólékos művelet, amit nem szabad elkapkodni, valamint célszerű arra gyártott eszközökkel végezni. Kezdők esetében érdemes lehet egy komplett szettet beszerezni, ami a szükséges ragasztót, egy ecsetet és néhány festéket is tartalmaz. Azonban a jó munka érdekében ezeknél többre lesz szükséged.

Egy csípőfogó és szike segíti az egyes darabok öntvényből való kiszabadítást, míg a vágólap biztosítja, hogy ne sérüljön az asztal. A festéshez is érdemes egy nagyobb és egy vékonyabb ecsetet beszerezni a közepes változat mellé, hogy a nagy felületeket és apró részleteket is hatékonyan meg tudd festeni.