Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:48 méretarány

Ebben a kategóriában 1:48 méretarányú harci jármű kínálatunkat találod, melyek az egyik legközkedveltebb területét képezik a makettezésnek. A lánctalpas tankok és páncélos terepjárók visszarepítenek az akkori időszakok világába.

 

Régóta vágysz egy komplett harci jármű kollekcióra? Nálunk, a Modellfutárnál valósághű harci járművek bőséges választékából szemezgethetsz. Ugyanakkor a makettezés minden szükséges eszközét megtalálod webáruházunkban. Még realisztikusabb modellek létrehozásához, egyedi effektek megjelenítéséhez való alapanyagokat, kellékeket is beszerezhetsz. Alkosd meg a vágyott gyűjteményed!


92termék 121
92termék 121

Szeretnéd izgalmasabbá tenni dolgozószobád? Esetleg a nappalidat dobnád fel egy ütős harci jármű szettel? A gyűjteményhez a legjobb egy LED világítással felturbózott vitrin. Ezáltal a makettek védve lesznek a portól, szennyeződésektől, és remek hangulatot biztosítanak. 

 

1:48 méretarányú harci jármű választékunk 

 

Fedezd fel a harci járművek nem mindennapi világát, hozz létre élethű darabokat, melyek megidézik a különböző történelmi korszakokat! 

 

Egy lánctalpas harci gép megalkotása felejthetetlen élményben részesít, az összeállítása sok-sok kihívással tűzdelt, a végeredmény pedig óriási sikerélményt jelent. Különösen akkor, ha imádod a történelmet, és szeretsz elmerülni az apró részletekben. 

 

Ez a kategória kizárólag 1:48 méretarányba tartozó harci gépeket tartalmaz, melyek afféle köztes méretűek. A méretarány alapján minél nagyobb a második érték, annál kisebb példányt kell létrehozni, mivel ott már nagyobb a kicsinyítés mértéke. Tehát az 1:16-os modellek viszonylag nagyobbak, míg az 1:144-esek jóval kisebbek. Nagyon népszerűek az 1:48-as méretarányú járművek, hiszen bőven rejtenek magukban kihívást, ugyanakkor szép eredmények hozhatók létre akár kezdőként is. 

 

Ennek ellenére a kezdetekhez a könnyebben összeállítható maketteket szoktuk ajánlani, kellő rutin mellett viszont a bonyolultabbakat, melyeknél már kisebb alkotóelemekkel kell dolgozni.

 

Hogyan értelmezd a méretarányt? 

 

A méretarány tájékoztat a kicsinyítés mértékéről, vagyis a második szám magasabb értéke esetén kisebb makettet értünk. 

 

Természetesen a te döntésed, hogy milyen nehézségi szintű példányt választasz. Amennyiben imádod a megugrandó akadályokat, és mindig igyekszel többet kihozni magadból, megpróbálkozhatsz egy komplexebb makettel is. 

 

Azt viszont nem szabad hagyni, hogy kedvedet szegje a nehézség. A makettezésben rutin és gyakorlás kérdése minden egyes lépés. Ez alapján állítsd fel a saját elvárásaidat! Ennek a hobbinak a lényege, hogy felszabadítson, kizökkentsen a napi hajtásból, és kibontakoztasd a kreatív énedet. 

 

A méretarány a segítségedre lehet abban is, hogy kiszámolhasd, mekkora lesz a kész maketted, ugyanis némelyik gyártó megadja a csomagoláson az eredeti méreteit. 

 

Hogyan tervezd meg a maketted csinosítását? 

 

Miután sikerült kiválasztanod a számodra szimpatikus makettet, utána egy rövid tervezés szükséges, hogy milyen egyedi hatásokat fogsz megjeleníteni rajta a későbbiek folyamán. Ehhez ismerned kell az adott jármű felhasználási körét, a teljes útját, ez alapján már meg tudod határozni nagy vonalakban az őt érő környezeti behatásokat. Így pedig tudni fogod, hogy milyen jellegű kopásokat, leverődéseket hozz létre. Minderre azután helyezd a fókuszt, amikor már megfelelő rutint szereztél az alapfolyamatokban és a színezésben is. 

 

Idővel egyre valósághűbb eredményeket produkálsz, csupán türelem és elszántság kérdése!

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Továbbiak
Típus
Termék státusza