Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:72 méretarány

Ez a kategória 1:72 méretarányú harci jármű választékunkat tartalmazza, melyek igen népszerűek a makettezők körében. A harci gépek jelentik az egyik legközkedveltebb területet, melyben bőséges a kínálat. Lánctalpas tankok és páncélos terepjárók végtelen tárházából válogathatsz.

 

Régóta tervezed, hogy komplett gyűjteményt alakíts ki? Esetleg kibővítenéd a már meglévő kollekciód? Realisztikusabb darabokat hoznál létre? Webáruházunkban élethű katonai járműveket és a megalkotásukhoz szükséges kiegészítőket, plusz kellékeket is beszerezhetsz. Fedezd fel a különböző történelmi korszakok egyedi világát!


846termék 121
846termék 121

Ezek a valósághű makettek megidézik az akkori időszakok hangulatát. Mindezt megteremtheted akár a dolgozószobádban. Egy külön erre a célra választott vitrin LED világítás mellett még ütősebb hatást kelt. A helyiség központi elemeként mindenkit lenyűgözhet a harci jármű szetted. 

 

1:72 méretarányú harci jármű kínálatunk 

 

A páncélos, lánctalpas katonai gépek betekintést engednek a különféle történelmi korszakokba. Ezek a harci gépek felejthetetlen élményt nyújtanak, már az összeállításuk folyamata is kihívásokkal teli, nem beszélve a végeredményről. 

 

Merülj el a harci járművek világában, és ismerd meg az egyes modelleket! A nevükre kattintva további információkat olvashatsz. Használhatod a listanézet opcióit is, mellyel népszerűség szerinti listát is generálhatsz. Emellett lehetőséged van ár szerint növekvő és csökkenő sorrendben is megjeleníteni a termékeket. 

 

Ebben a kategóriában kizárólag 1:72 méretarányú harci gépeket találsz, melyek afféle közepes méretnek felelnek meg. Minél nagyobb ugyanis a méretarány második száma, annál kisebb makettet kell összeállítani. Vagyis az 1:16-os méretarányúak nagyobbak, míg az 1:144-esek kisebbek, és jóval összetettebb az alkotási folyamat. 

 

Kezdőknek inkább az egyszerűbb maketteket szoktuk javasolni, haladóknak pedig a több kihívást rejtő modelleket. Saját gyűjteménynél viszont érdemes egyforma méretarányba tartozó példányokat összeválogatni, hiszen így egységes és harmonikus lesz a kollekciód. 

 

Miről tájékoztat a méretarány? 

 

A méretarány a kicsinyítés mértékéről informál, tehát a második szám nagyobb értéke esetén kisebb makettről van szó, mivel nagyobb a kicsinyítés mértéke. 

 

A rutinos makettezők imádják a bonyolultabb példányokat, melyeknél apróbbak az alkotóelemek, és sokkal nagyobb koncentrációt igényel az összeállításuk. 

 

Természetesen nem feltétlenül kell a tapasztalati szinthez mérten választani, ne szabj korlátokat magaddal szemben. Gyakorlásra viszont szükséged lesz. Nálunk mindent megtalálsz, hogy önfeledten és felszabadultan alkothass. 

 

Egyes gyártók megadják a csomagoláson az eredeti paramétereit, ezáltal kiszámolhatod, hogy mekkora lesz a maketted. 

 

Milyen eszközöket érdemes beszerezni?

 

Ahhoz, hogy egyre realisztikusabb eredmények szülessenek, szükséged lesz egy tágas munkaasztalra, ahol kényelmesen dolgozhatsz. Emellett bizonyos kellékek megléte is elengedhetetlen a kifogástalan eredményhez, például a megfelelő makettfestékek, egyedi hatások megjelenítéséhez alapanyagok. 

 

Fontos tehát, hogy a maketted gondos kiválasztása mellett az összeállításához való létfontosságú kiegészítők is a birtokodban legyenek. 

 

Az egyedi hatások létrehozása által sokkal inkább valóságosnak látszik az adott modelled, kevésbé lesz játék kinézete. Ehhez kopásokkal, leverődésekkel, rozsdafoltokkal kell ellátnod. Előtte mindenképp gondold át a harci jármű felhasználási körét és a használatából adódó környezeti behatásokat.

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Továbbiak
Típus
Továbbiak
Termék státusza