Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:76 méretarány

Ebben a kategóriában 1:76 méretarányú harci jármű választékunkat találod. A katonai gépek a makettezők egyik legkedveltebb ágát képviselik, hiszen betekintést engednek a korábbi időszakok világába. Különféle történelmi korszakok harci járműveiből válogathatsz, mint például lánctalpas tankok, páncélozott terepjárók, egyedül rajtad áll, hogy milyen modellt választasz. 

 

Változatos gyűjteményt is létrehozhatsz 1:76-os méretarányú harci gépekből, melyek remekül festenek egy külön erre a célra kialakított vitrinben. A nappalid vagy dolgozószobád leggyönyörűbb éke lehet ez a különleges katonai jármű szett.


28termék 121
Cikkszám:
A01302V
Méretarány:
1:76
Gyártó:
Airfix
Rendelhető, szállítás 5-8 munkanap
2 950 Ft
28termék 121

Webáruházunk vegyes kínálatot biztosít, megtalálsz világháborús modelleket, nem mindennapi példányokat, melyek visszarepítenek az adott történelmi időszakokba. Merülj el választékunkban, és alakíts ki lenyűgöző makettgyűjteményt! 

 

1:76 méretarányú harci jármű kínálatunk 

 

Egy lánctalpas tank megépítése felejthetetlen élményt nyújt. A realisztikus modellek tartalmazzák a valóságbeli járművek minden apró jellegzetességét. Rutinos makettezőként egyedi effektekkel is elláthatod őket, kopásokkal, leverődésekkel, rozsdafoltokkal. 

 

Ismerd meg teljes harci jármű kínálatunkat, és vedd szemügyre az egyes modelleket. Válaszd ki a számodra szimpatikus példányt!

 

Ez a kategória az 1:76 méretarányba tartozó harci gépeket foglalja magában. A méretarány kapcsán vedd figyelmebe, hogy minél nagyobb a második érték, annál kisebb makettet kell megalkotnod. Például az 1:16 méretarányú modellek jóval nagyobbak, mint az 1:76 méretarányú harci járművek, melyek összeállítása már komplexebb feladat, és bőven rejtenek magukban kihívást. 

 

Gyűjtemény összeállításánál fontos szem előtt tartani, hogy jobban mutat, ha azonos méretarányba tartozók kerülnek egy szettbe. Ennek ellenére készíthető több, különböző kollekció is.

 

A méretarány jelentősége a makettezésben 

 

A méretarány tájékoztat a kicsinyítés mértékéről, vagyis nagyobb második értéknél kisebb a makett mérete. Az 1:76-os méretarány szerint, ami a modelleden 1 cm, az eredeti járművön 76 cm. Ennek birtokában kiszámolhatod a maketted méretét, ehhez természetesen ismerned kell az eredeti paramétereit, melyeket sok esetben megtalálsz a dobozon. Egyes gyártók feltüntetik ezeket az információkat. 

 

Kezdőként érdemes az egyszerűbben összeállítható, nagyobb modelleken gyakorolni. A rutinos makettezők viszont inkább a bonyolultabb példányokat preferálják. Abban az esetben a még realisztikusabb végeredmény a cél, a különleges hatások megjelenítése. Ezáltal a makett kevésbé látszódik játéknak, jóval élethűbb küllemet mutat.

 

Hogyan válaszd ki az ideális makettet? 

 

Harci jármű modellek területén rendkívül széles a termékpaletta, nem csoda, ha nehéznek érzed a kiválasztás folyamatát. 

 

Először célszerű átgondolni, hogy mekkora méretarányba tartozót szeretnél megalkotni. Ezen belül pedig milyen nehézségi szintű makett szimpatikusabb. Szintén lényeges a választásnál a makett festésének kivitelezése. A könnyebb vagy a bonyolultabb projekt vonz inkább? Imádod a megugrandó akadályokat, és kipróbálnád magad egy nagyobb horderejű feladatnál is? A döntés egyedül a tiéd! 

 

Bízunk benne, hogy meghoztuk a kedved a következő makett kiválasztásához! 

 

Válogass kedvedre és váltsd valóra régi álmod, kezdj neki miharamabb a vágyott harci jármű megépítésének!

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Típus
Termék státusza