Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:48 méretarány

Ebben a kategóriában 1:48 méretarányú katonai repülő kínálatunkat találod, melyek összeállítása felejthetetlen élmény, főként, ha szeretsz elmerülni a különböző történelmi időszakokban. Ezek az élethű repülőmodellek igen közkedveltek a kezdő és rutinos makettezők körében is. 

 

Betekintést engednek a különleges korszakokba, és minél gyakorlottabb vagy, annál szebb végeredmények érhetők el. A megalkotott példányok valóságos ékkövei lehetnek dolgozószobádnak, nappalidnak. Hozz létre külön gyűjteményt, mely minden barátodat lenyűgözi! Fedezd fel a katonai repülők egyedi világát!


1279termék 121
ÚJ
Cikkszám:
ITA2816
Méretarány:
1:48
Gyártó:
Italeri
Rendelhető, szállítás 8-12 munkanap
11 090 Ft
1279termék 121

A vagány katonai repülőmodellek mellett szerszámokat, makettfestékeket, és egyedi hatások létrehozásához való alapanyagokat, kiegészítőket is beszerezhetsz. Álmodd meg a kollekciód, mi pedig biztosítjuk a szükséges eszközöket! 

 

1:48 méretarányú katonai repülő választékunk 

 

Katonai repülő kínálatunkban különféle méretarány szerint válogathatsz, igen kelendőek például az 1:48 méretarányba tartozó repülőmakettek. Ezek a katonai modellek amolyan közepes méretnek felelnek meg, hiszen sokkal nagyobbak például az 1:18-as méretarányúak, és jóval kisebbek az 1:144-esek. Utóbbiak megalkotása már komplexebb, mivel apróbb alkotóelemekkel kell dolgozni. 

 

Gyűjtemény létrehozásánál javasolt azonos méretarányú maketteknél maradni, hogy egységes összképet alkothassanak. A különböző méretarányú modellek egymás  mellett zavaróan hatnak, helyette érdemesebb több gyűjteményt is létrehozni azonos méretűekből. 

 

Teremtsd meg a régi korok hangulatát a katonai repülők segítségével! Válaszd ki a számodra szimpatikus darabokat, és alkoss realisztikus mesterműveket! 

 

Hogyan válaszd ki az ideálisat?

 

Általános vélekedés, hogy a kezdő makettezők a nagyobb példányokat szokták választani, melyek összeállítása egyszerűbb folyamat. A haladók pedig nagy eséllyel voksolnak egy bonyolultabb példányra, mely több kihívást tartogat. Ennek ellenére nem mindenki a tapasztalati szinthez mérten választ. A te döntésed, hogy megpróbálkozol egy komplexebb feladattal, vagy olyan nehézségi szintű makettet rendelsz meg, amely segít a gyakorlásban. 

 

A legfontosabb, hogy örömet okozzon ez a hobbi! Az aprólékos folyamatok, a mély koncentráció, majd a gyönyörű végeredmény igazán felszabadító érzés. Viszont, ha kritikus vagy magaddal szemben, túl sok elvárást támaszthatsz már a kezdetekkor is. Tartsd szem előtt, hogy gyakorlás és rutin kérdése csupán, idővel egyre valósághűbbek lesznek, melyek már egyáltalán nem látszódnak játéknak. 

 

A méretaránnyal kapcsolatban azt érdemes tudnod, hogy minél nagyobb a második szám, annál kisebb a makett, vagyis nagyobb a kicsinyítés mértéke, tehát bonyolultabb folyamat az összerakás.

 

Az 1:48 méretarányú katonai repülők viszont szinte mindenki számára optimálisak. Nem túl egyszerű a megalkotásuk, de nem is szegi kedvedet a bonyolultságuk. 

 

Mielőtt az egyedi hatások megjelenítésével kezdenél foglalkozni, azt javasoljuk, hogy gyakorold be minél jobban az összeállítás alaplépéseit, és tapasztald ki a különféle festési módszereket. 

 

Alapos tervezés az egyedi effektekhez 

 

Ahhoz, hogy reális környezeti hatásokat jeleníts meg, ismerned kell a jármű életútját, és a használatából adódó behatásokat. Ez alapján meg tudod tervezni, hogy milyen plusz effekteket érdemes létrehozni. 

 

Például leverődések, kopások, festék lepattogzás, esetleg rozsda. Az igazán realisztikus eredmény szempontjából az sem mindegy, hogy a repülő mely részén jeleníted meg ezeket a lenyomatokat. Kísérletezz, és próbálj ki minél több eljárásmódot!

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Továbbiak
Típus
Termék státusza