Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

1:72 méretarány

Ebben a kategóriában 1:72 méretarányú katonai repülő választékunkat találod, melyek igazi gyöngyszemek, legfőképp, ha imádod a történelmet, és szeretnél betekinteni az akkori idők egyedi világába.

Egy ideje foglalkoztat, hogy teljes gyűjteményt hozz létre a vágyott katonai modellekből? Nálunk, a Modellfutárnál bőséges kínálatból szemezgethetsz, a legkülönlegesebb maketteket alkothatod meg, melyek remekül feldobják a dolgozóhelyiséget. Sőt, külön vitrines gyűjtősarkot is készíthetsz, mely megvilágítva még hangulatosabbá varázsolja az egész lakást. Merülj el a katonai repülők nyújtotta élményben, és váltsd valóra régi álmod!


1570termék 121
1570termék 121

A makettezés ezen ága, a katonai repülők révén az egyik legkelendőbb területnek számít. Bárki megteremtheti otthonában ezeket a csodálatos modelleket, melyek által visszaléphetünk azokba a történelmi időszakokba. 

 

1:72 méretarányú katonai repülő kínálatunk 

 

Katonai repülő termékpalettánk méretarány szerinti lebontásban tartalmazza a repülőmodelleket. Ebben az alkategóriában kizárólag 1:72 méretarányba tartozó példányokat találsz. 

 

Fedezd fel a szimpatikus maketteket, és engedd, hogy magával ragadjon a régi idők hangulata. Válaszd ki számukra a legoptimálisabb helyet az otthonodban, és alakítsd ki a saját kollekciódat! A legjobb, ha egy vitrin szekrénybe teszed őket, így nem porosodnak, és egyedi LED világítással is elláthatod kedvenc kis gyűjteményedet! 

 

Azt javasoljuk, hogy kollekciódhoz válassz azonos méretarányba tartozó maketteket, ezáltal a szemnek is kellemes lesz, hiszen jobban mutatnak egymás mellett, ha azonos méretűek. 

 

Az 1:72 méretarányba tartozó repülők már bőven tartogatnak meglepetést, hiszen felettük csupán az 1:144 méretarányúak szerepelnek. Ezeknek az összeállítása már komplexebb folyamatot és némi rutint igényel. Leginkább haladó makettezőknek ajánljuk, bár mindenki dönthet szíve szerint, ha szereti a kihívásokat. Minél nagyobb a második szám, annál nagyobb a kicsinyítés mértéke, vagyis kisebb makettet kell megalkotni, az alkotóelemei is kisebbek lesznek. 

 

Miért izgalmas egy katonai repülő összeállítása? 

 

Ezeknek a modelleknek külön története van, mindegyik katonai repülő egy különleges időszakot szimbolizál a maga csodálatos világával és hangulatával. Más-más történelmi korszakot idéznek meg. Egy pillanatra visszarepülhetünk azokba az időkbe, és elképzelhetjük a történelemórákon mesélt csatákat. 

 

Minél kisebb makettekről van szó, annál bonyolultabb az összerakásuk. Ez óriási kihívást jelent és hatalmas sikerélményt, különösen, ha a célod az egyre realisztikusabb példányok. 

 

Egyedi effektekkel is elláthatod őket, megjeleníthetsz rajtuk kopásokat, leverődéseket, akár rozsdát is. Fontos viszont, hogy hű maradj a valósághoz, vagyis igyekezz úgy megtervezni ezeket a hatásokat, hogy megfeleljenek az eredeti jármű környezeti behatásainak. 

 

Minél több rutint szerzel a festési módszerek terén, annál szebb eredményekre számíthatsz. Légy türelmes és kitartó!

 

Praktikus tanácsok a tervezéshez 

 

A katonai repülők esetében is igaz, hogy a színek által kelnek igazán életre. Emellett a kopások és festéklepattogzások teszik igazán valóságossá őket. Ehhez gondold át az életútjukat, vagyis azt, hogy az üzemeltetésük során milyen környezeti hatások érik. 

 

Egy katonai repülő jelentős igénybevételnek van kitéve, gondolj csak bele, hogy mi a szerepe, hogyan használják. Ahhoz, hogy a maketted már egyáltalán ne látszódjon játéknak, az effekteket profi módon kell megjelenítened. 

 

Kísérletezz és gyakorolj, és meglátod, a sikerélmény nem marad el!

Szűrés
Méretarány
Gyártó
Továbbiak
Típus
Termék státusza