Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.
Blog

Pöttyök és kockák 2 – Most apa játszik

2023.07.26 21:13
Pöttyök és kockák 2 – Most apa játszik

Gyermekként rajongtam az építő játékokért. Mindenféle olyan dolgot tudtam kreálni belőlük, amelyek igazából nem voltak az építési útmutatóban. Volt egy kosárnyi – egészen picike kosárnyi – ömlesztett építőelem, amik különböző formákat öltöttek. Volt vár, sugárhajtású repülő stb. Így a CADA építőjáték, kifejezetten Jeep-re hasonlító készlete érdekes kihívásnak tűnt, amikor úgy döntöttem belevágok.

A beszámoló végén a szokásos videó megtalálható. 

Az ihletet a fiam által épített T-90-es hozta. Illetve mikor megrendeltem neki a születésnapjára, akkor a CADA termékei között nézelődve feltűnt, hogy vannak közöttük távirányítós készletek is. Építőjáték, meg távirányító … Őszintén, van olyan 47 éves gyerek, aki ennek ellent tud állni? Ugye, hogy nincs. Szóval kinéztem egy egyszerűbb készletet, merthát mégse a legbonyolultabbal kezdjük, és szépen bekerült a kosárba a tank mellé ez a Pioneer fantázianevet viselő gépszörnyeteg.

Fontos volt az is a kiválasztási szempontokban, hogy ne harci jármű legyen. Nem tudom megmagyarázni a döntésemet. Így sikerült.

A doboz impozáns, mint ahogy az elkészült végeredmény is az.

Szerencsére a távvezérlő rendszer, motort, hajtást egybe kapjuk meg, így eggyel (sokkal) kevesebb vesződség van. Van nekem RC-s barátom, aki mesélte, hogy még a mikrokapcsoló is spéci a távirányítón és magának épített mindent. Sok ingerenciám nem volt forrasztgatni, vezetékelni, zsírozni, stb., így ez a megoldás nagyon kényelmes nekem.

Nagyon-nagyon régen nem készítettem ilyen, vagy ehhez hasonló építő játékot. Lehet már vagy 35 éve. Így megmondom őszintén nagyon tartottam a dologtól. Főleg amikor kinyitottam és zacskókban rengeteg kis, nagy, hajlított darabot láttam. Ugye, anno még nem voltak ilyen formázott alkatrészek.

Egy kis bénázás után rájöttem, hogy ha kiborítom a zacskók tartalmát egy-egy szortimerbe, akkor könnyebb keresgélni.

Az építési útmutató eléggé egyértelmű és nagyon … khmmm … „Forest”-barát. Persze így is sikerült alkatrészeket felcserélnem. Bár aránylag egyszerűnek tűnik a dolog, tényleg oda kell figyelni, mert van vékonyabb, vastagabb, szürke, fekete darab, sokszor azonos paraméterrel. Gyakran csak egyes próbák után derült ki, hogy melyik a jó. Lehet, hogy a térlátásom gyengül? Vagy kellene egy szemüveg?

És persze volt olyan is, hogy hiába folyt ki a szemem, a fél autót vissza kellett bontani, hogy a korábban rosszul beépített darabot ki bányásszam, a jót berakjam, és a kivett darabot a helyére rakjam. Ehhez szerencsére van egy nagyon klassz kis segédszerszám, amely használatát egy oldalon keresztül okítja az összerakási mutató.

 A készletet nagyon kényelmesen egy nap alatt össze lehet rakni.

 

Nekem kifejezetten az okozott izgalmat, hogy amikor elkezdtem egy folyamatot, nem tudtam mi lesz belőle. Olyan szinten nem foglalkoztam még ilyesmivel, hogy nem láttam át az egészet, hiába néztem meg az összerakási útmutatót.

Az a szerencse, hogy azért van rendszer az alkatrészek csomagolásában és egy idő után már tudtam, mi merre található, mert az 542 darabból álló készlet semmiképpen sem mondható soknak. A végefele kifejezetten gyorsan ment az építés.

Alig vártam, hogy másnap lemenjek egy kicsit játszani.

Irányítani lehet a készlethez adott távirányítóval, vagy egy alkalmazás segítségével, bluethoot kapcsolattal telefonról. Én ez utóbbit választottam, mert mégiscsak menőbb. Az app-ban ki kell választani a pontos típust és azzal kell összekötni a programot. A jel erőssége tíz méter körül van.

Több irányítási módot is meg lehet adni; sztenderd kétujjas, giroszkópos, programozott, rajzolgatós. Szóval jó móka.

Az biztos, hogy ezt is csak sok gyakorlással lehet szépen terelgetni. Mindenesetre a videóhoz forgatott anyag két órás felvétele közben nagyon jól szórakoztam. A feleségem fentről röhögött rajtam.

 

 

És hogy kinek ajánlom? Bárkinek. Az építés is móka és én már például elkülönítettem magamnak 2 órát holnapra, hogy lemehessek játszani, miközben azon gondolkodom, hogy kéne egy markoló is.

 

Kövesd kérlek a Facebook oldalunkat, hogy mihamarabb értesülhess az akciókról, újdonságokról.

Hasonló, igazán ismeretterjesztő, oktató anyagokért, kérlek olvasd végig a Blog oldalunkat.