Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Festékszóró

Ebben a kategóriában festékszóróinkkal találkozhatsz. Folyamatosan bővülő kínálatunkkal törekszünk a legkülönfélébb vásárlói igényeket kielégíteni. Emellett a Modellfutár szűrési rendszere nagymértékben megkönnyíti a keresgélést. Lehetőséged van a teljes termékpaletta átnézésére, de konkrét keresést is indíthatsz a gyártók kiválasztásával a jobb oldali szűrőnél.

A festékszórók kilistázhatók név, ár, felvitel szerint növekvő vagy csökkenő sorrendben, illetve népszerűség szerinti sorrendet is kaphatsz. Merülj el egyedi választékunkban!


69termék 121
69termék 121

Leginkább Harder & Steenbeck és Fine Art termékek kaphatók, de ezek mellett Revell, Sparmax, Badger, Tamiya, AMMO, AK Interactive gyártók portékái is fellelhetők. Fine art szettek is beszerezhetők, amelyek tartalmaznak kétfunkciós szórópisztolyt, így általa fixálható szórásképet hozhatsz létre, ezenfelül három festéktartállyal is el vannak látva. A Revell Airbrush spray nagy felületek festéséhez alkalmas leginkább. Kezdők számára egy nagyobb maketthez megfelelő választás.

Miért érdemes festékszórót használnod?

Ezek az Airbrush eszközök a speciális porlasztási technika által olyan festési módot tesznek lehetővé, melyeket egyszerű, univerzális ecsetekkel nem lehetne megoldani. Kopottas hatás, terepminta a maketteken könnyedén kivitelezhető a vékony festékrétegek alkalmazásával. Természetesen ehhez, mint minden máshoz, idő szükséges, egyre jobban beletanulsz, és élethű, részletgazdag, gyönyörű eredmények érhetők el.

Hogyan működnek?

Sűrített levegő segítségével szívják ki a festéket a tartályokból, nagy sebesség által. Így a festék apró szemcsékre esik szét, amely biztosítja a vékony, egyenletes réteg létrehozását a makett felületére. Szabályozva van a festék mennyisége egy mérőeszköz által, így ennek megfelelő adag halad át az Airbrush fején keresztül, melyet manuálisan állíthatsz. Ez teszi lehetővé, hogy irányíthasd a festési folyamatot, és azt a hatást teremtsd meg, melyet megálmodtál. Ezen az oldalon még több kiegészítőt, alkatrészt találsz, melyek a szórókészülékek működéséhez, karbantartásához szükségesek. Fedezd fel őket, és válaszd a számodra lehető legjobbat! 

Hogyan használd?

A legjobb eredmény a szabadkézi mozgatáson, a nyomáson és a távolságon múlik, mivel közvetlenül nem érsz hozzá a maketthez úgy, mint egy ecset esetében történne. A festékszórók használata sok gyakorlást igényel, azonban hamar bele lehet tanulni. Stencilek alkalmazásával mintákat vagy alakzatokat tudsz a felületre vinni, méghozzá úgy, hogy a már meglévő mintát nem befolyásolja. A frisket viszont a már létrehozott mintát, alakzatot fedi el, hogy amikor a makett egyéb részein dolgozol, ne sérüljenek, ne torzuljanak.

Amennyiben még kezdő vagy, bátran vedd igénybe ezeket az eszközöket, később már rutinosabb modellezőként nem lesz rájuk szükséged. Színátmenetet szeretnél? Az sem gond! A szórt festék mennyiségét magad irányíthatod, és a csökkentésével megoldhatod, hogy a másik szín felé egyre vékonyabb rétegben vidd fel, így keverve a két árnyalatot. Tökéletes átmenetet hozhatsz létre. A festékszórók komplexebb eszközök, mint az ecsetek, de általuk a legszebb hatásokat érheted el a maketten.

A karbantartásukra is figyelni érdemes, a webshopon számos elemük pótolható meghibásodás esetén. Ezek mellett összekötőkábeleket, adaptereket, kompresszorokat is beszerezhetsz a webáruházunkból.

Szűrés
Gyártó
Továbbiak
Termék státusza