Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Mr. Hobby (Gunze)

Ez a kategória Mr. Hobby (Gunze) makettfestékek bőséges választékát tartalmazza, melyek között vízbázisú akrilfestékek, oldószer alapúak és észteralapúak is megtalálhatók. A makettezés legutolsó és legfontosabb lépése maga a festés, mely során a modell igazán életre kel.

Webáruházunk széles termékkínálata lehetővé teszi, hogy az egyedi igényeknek megfelelően mindenki megtalálja a számára szükséges színezőanyagot. Akár ecsetes festési eljárással szeretnél alkotni, akár szórópisztolyos módszerrel, mi biztosítjuk a hozzávaló kellékeket. Szerezz be új makettfestékeket a következő modelledhez!

A festékek kiválasztása során néhány szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venni. Az egyik, hogy csakis megbízható helyről szabad beszerezni őket, a kifogástalan eredmény érdekében. A másik pedig, hogy az ajánlott kiegészítő eszközök segítségével sokkal könnyebbé válik az egész folyamat.

Támpontok a festéshez

Kezdő makettezőknek azt javasoljuk, hogy próbálják ki vegyesen az ecsettel és a festékszóróval történő színezést is. Az sem elhanyagolható szempont, hogy mekkora a makett mérete, mennyire komplex, aprólékos. Ehhez mérten érdemes festéket, kellékeket választani. 

Kezdetben a nagyobb darabokat ajánljuk, ám ha rutinosabb vagy, netán szereted a kihívásokat, nyugodtan válassz egy bonyolultabb modellt. Amiről semmiképp se feledkezz meg, hogy sokkal könnyebben, gördülékenyebben tudsz dolgozni, ha minden segédeszköz a rendelkezésedre áll. Gondolunk itt a festékszórókra, festőkabinra, többféle makettfestékre, hígítóra.

Amennyiben már minden a birtokodban van, és csupán néhány új festéket szeretnél, webáruházunk számos különböző makettfestéket is tartalmaz.

Mr. Hobby (Gunze) makettfestékek típusai 

Miután megtaláltad a számodra szimpatikus modellt, válassz mellé magas minőségű makettfestéket. Nálunk vegyes a kínálat, többféle típusú festék közül is válogathatsz. Ajánljuk a Mr. Hobby márkát, mely igen népszerű, és gyakran választott a makettezők körében.

Ezen belül eltérő típusú festékek csoportjait láthatod. A Hobby Color termékcsalád vízbázisú akrilfestékeket tartalmaz, míg a Mr. Hobby enamel oldószer alapú festékeket, de szemezgethetsz a Metal Color észteralapú festékek között is. Hígításukhoz a Mr. Color hígítók bármelyik változata alkalmazható.

Minél több időt töltesz makettezéssel, annál tapasztaltabb leszel a festésben. Nálunk egy körből minden szerszámot beszerezhetsz a festékek és makettek mellé. Ez jelentős könnyebbség, hogy nem kell különböző helyekről összevadászni a komplett alkotói szetted.

Tökéletesítsd a színezési technikád

A modellezés aprólékos, precíz munka, mely koncentrációt igényel, ugyanakkor remek stresszlevezető elfoglaltság. Azokban az órákban egy kicsit lecsendesedik az elme, eltűnnek a nyomasztó gondolatok, és a napi robot során felgyülemlett feszültség az alkotási folyamat során távozik a szervezetből. A sikerélmény pedig jóleső érzéssel tölt el. Amint meglátod, hogy mit hoztál létre, nemcsak büszke leszel magadra, de elkezd kialakulni egyfajta szenvedély, egy függőség új hobbid iránt.

Mi lehetne tökéletesebb időtöltés, mint a makettezés? Egyedül is alkothatsz, de bevonhatod a barátaidat, családodat is. A gyakorlás során pedig egyre szebb eredményeket produkálsz, és igazán élethű darabokat hozhatsz létre, melyek aztán remekül mutatnak majd a vitrinedben vagy a könyvespolcodon. A kifogástalan végeredményhez csupán néhány Mr. Hobby makettfesték és egy adag kitartás szükséges.