Köszöntünk webáruházunkban. Belépés, regisztráció és információ az oldal alján található.

Építőjáték

Építőjáték

Ezen az oldalon találhatod építőjáték készletünket. Ezeket a készleteket gyártótól függően ajánljuk kicsiknek vagy nagyoknak. A könnyen összeállítható műanyag harci járművek, repülők és autók egymással kompatibilis elemekből állnak, így akár többféleképpen is összeszerelhetőek. Ezzel szemben a fém, illetve famodellek jóval bonyolultabbak, azonban csavarok és ragasztó nélkül összeszerelhetőek. A bonyolult szerkezetek és mechanizmusok igen érdekes munka elé állítanak, a végeredmény pedig nem csak egy statikus szobor lesz.

Ha tehát szeretsz kicsiben építkezni vagy szerelni, vagy valakinek érdekes ajándékot szeretnél szerezni, csak válaszd ki az egyik alkategóriát és abból a legjobban tetsző modellt!

Az építőjátékok igen hasonlóak a makettekhez, azonban a pontos másolatok helyett inkább a szerelésre és a modell mechanikai elemeire koncentrálnak. Ragasztó vagy csavar ugyan nem kell, de fém építőjátékok esetében elkellhet egy-két szerszám.

Műanyag készletek

A kínálatunkban található harci járművek, repülők és autók műanyag elemekből állnak. Összeszerelésük általában igen egyszerű és intuitív. A legtöbb készletben található elemek a legóhoz hasonló kialakítással rendelkeznek, így könnyedén egymásba illeszthetőek.

A QuickBuild modellek összeszerelés után azonban elrejtik az illesztéseket, és a kész modell a makettekhez hasonló részletességgel adja vissza az eredeti járművek képét. Előnyük, hogy az építés gyors és egyszerű.

Fiatalabbaknak a Cobi készleteket ajánljuk, amelyek több kisebb elemből építenek fel egy-egy járművet. Ezeknél az építés módja, illetve a kompatibilitás fontosabb szempont, mint az eredeti járművek pontos lemásolása.

Fém építőjátékok

A Metal Earth által gyártott fém építőkészletek komoly kihívást jelentenek. A modell egyes elemei egy acéllapban helyezkednek el, melyeket neked kell kitörnöd. Ezt természetesen szabad kézzel is meg lehet tenni, ugyanis előre körbe vannak vágva.

A szerelési útmutató alapján ezeket egymásba tudod illeszteni anélkül, hogy ragasztóra, csavarokra vagy egyéb rögzítőeszközre lenne szükséged. A kész modell számos mozgó alkatrésszel rendelkezhet, így nem egy egyszerű makettet, hanem egy mozgó szerkezetet tudsz összeszerelni.

Azonban bizonyos szerszámokra szükséged lehet a könnyű szerelés érdekében. A Metal Earth saját gyártású szerszámkészlete három különböző fogóval igyekszik ezt elérni.

Faszerkezetek

Az összes kategória közül a fa építőjátékok rejtik a legkifinomultabb mechanikai szerkezeteket és legösszetettebb modelleket. A UGEARS arra specializálódott, hogy bonyolult famaketteket tervezzen, amelyek önmeghajtással is rendelkeznek, ezáltal keltve életre az egyes alakokat.

Nincs szükség se ragasztóra, se szerszámra, az egyes elemeket ugyanis rendkívül precízen tervezték meg, és a készlet minden szükséges részt tartalmaz. A mechanizmusok valós konstrukciókon alapulnak, a modell formálja pedig a körítés.

Lépkedő ló, forgó fogaskerekek vagy guruló traktor, a UGEARS termékei igen különlegesek, ötvözik a mérnöki tudást és a művészetet. Azonban ezeket az építőjátékokat csak azoknak ajánljuk, akik nem félnek a kihívástól, ugyanis a több száz alkatrész precíz összeillesztésén áll vagy bukik a mechanizmus működése.

Számos formában kaphatóak ezek a különlegességek, valamint változó bonyolultságban. A lehetőségek között találsz zár mechanizmust, működő pénztárgépet, sőt, akár löveggel felszerelt tornyot is.